Microsoft a dat-o în bară cu serviciul de teleconferințe: mulți utilizatori din Europa, afectați
Ne aflăm încă într-o perioadă în care multe ședințe cu colegii au loc online, de la distanță. Cei care folosesc Microsoft Teams, însă, nu-s prea fericiți.
Microsoft Teams e un serviciu dedicat teleconferințelor, după modelul Zoom, Google Meet și chiar și Facebook Rooms. Doar că nu e atât de mare și poate că există un motiv pentru asta.
Microsoft Teams a căzut marți, pentru mai multe ore, în multe zone din Europa și din Asia. Nu se cunoaște clar câți utilizatori au fost afectați, dar e clar că problemele au creat ceva disconfort pentru cei obișnuiți să se conecteze prin serviciul oferit de compania fondată de Bill Gates.
Probleme cu Microsoft Teams
Problemele au apărut marți, în jurul prânzului, iar serviciul a fost indisponibil pentru aproximativ două ore. Mulți utilizatori s-au plâns de faptul că nu se pot conecta și că le era afișată celebra eroare 401.
Compania a revenit imediat cu explicații și a spus că a identificat care-s problemele. Microsoft susținea că monitorizează problema și că lucrurile se vor rezolva curând.
Doar că mulți utilizatori au insistat că nu pot accesa platforma sau că nu văd mesajele primite. De asemenea, mulți nu puteau trimite mesaje. Nu e pentru prima dată când Microsoft Teams pică fix în perioade în care mulți încă mai experimentează munca de acasă și organizează ședințe cu colegii de la distanță.
Probleme similare au apărut și la începutul lunii, serviciul fiind indisponibil. De asemenea, luna trecută Teams a picat pentru aproximativ patru ore.
Astfel de întreruperi apar la scurt timp după ce Microsoft prezenta noile dispozitive care au rolul de a face munca de acasă mai ușoară și care se conectează extrem de ușor prin intermediul Teams. E vorba de o cameră web, despre care se vorbește de ani de zile, și pe care Microsoft a botezat-o acum Modern Webcam. Oferă calitate 1080p și poate fi comandată din luna iunie la prețul de 70 de dolari.
De asemenea, Microsoft a prezentat și o boxă de birou, de mărimea unui toc de ochelari, care are pe suprafață câteva butoane: e vorba de on/off, butoane de volum, dar și un buton prin care-ți activezi sau dezactivezi microfonul. Conexiunea e cu mufă de tip USB-C.